designkwartier

Pers

Een datum om vast noteren: 19 t/m 21 mei 2017, festival Designkwartier Den Haag

Het derde weekend van mei staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design. Van vrijdag 19 t/m 21 mei strijkt festival Designkwartier Den Haag voor de vierde keer neer in het levendige Zeeheldenkwartier.

Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende happening. Drie dagen lang is het Zeeheldenkwartier het domein van toonaangevende ontwerpers en nieuw talent met prikkelende projecten. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik, naast inventieve en geestige objecten om over na te denken. Tijdens het festival zijn de ontwerpers zelf aanwezig om hun werk toe te lichten. De bezoeker wordt zo uitgedaagd om vanzelfsprekende zaken nu eens op een andere manier te bekijken.
De route is al even inspirerend en loopt langs zo’n 50 gevarieerde locaties zoals pop up stores, winkels, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel, kunstcentrum Stroom Den Haag en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen, loodsen en een oude melkfabriek.

Vernieuwend design
De initiatiefnemers van festival Designkwartier Den Haag zien creatief ondernemerschap als belangrijke motor voor vernieuwing. Ontwerpers en andere creatieve denkers dragen met nieuwe inzichten en originele invalshoeken bij aan het oplossen van kleine en grote maatschappelijke problemen. Voor festival Designkwartier Den Haag maakt de organisatie een scherpe selectie van nieuw design van hoge kwaliteit: vernieuwend en onderzoekend en daardoor boeiend voor een breed publiek. Designkwartier Den Haag brengt zo een internationale trend onder de aandacht, die kwaliteit ook afmeet aan de zorg en aandacht waarmee iets ontworpen en gemaakt is.

De organisatie
Het festival is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en evenementenorganisator Mei-Lan Tjoa. Het festival is in 2014 voor de eerste keer georganiseerd en wordt gerealiseerd met behulp van sponsoring en subsidies uit de culturele sector zoals van de gemeente Den Haag en BIZ Zeeheldenkwartier.

Informatie Designkwartier 2017 voor publiek
www.festivaldesignkwartier.nl (programma staat dit voorjaar online)
Entree: gratis
Data: vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017
Locatie: Zeeheldenkwartier, vlakbij het centrum van Den Haag
Facebook: www.facebook.com/DesignkwartierDH
Twitter: twitter.com/dsgnkwrtr

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal: Laura van Baasbank, pers@festivaldesignkwartier.nl

Ga voor beeldmateriaal naar Downloadlink Festival Designkwartier.